Tiedotteet

Ennakkotiedote 11.4.2024:

Lukuloma-kampanja uudistuu

Kirja-alan järjestöjen yhteinen Lukuloma-kampanja toteutetaan jälleen koulujen syysloman aikaan. Syyslomaa vietetään viikoilla 42-43, tarkat päivät vaihtelevat kunnittain ja kouluittain.

Kampanjan ilme ja verkkosivut on uudistettu. Ota uudet materiaalit käyttöön ja valmistaudu Lukulomaan hyvissä ajoin!

Kirjavinkit keskiöön

Kampanjan viestintä rakennetaan aiempaa vahvemmin kirjavinkkien ympärille.

Koululuokkia kutsutaan mukaan Kirjavinkkivaihtoon: ilmoittautunut luokka saa parikseen luokan toisesta koulusta, ja oppilaat vinkkaavat toisilleen hyviä kirjoja. Koulujen ilmoittautuminen on käynnissä kevään ajan.

Syksyllä kampanjan sivuilla avautuu pelimäinen Kirjavinkkikone, jonka kautta jokainen voi löytää sopivaa luettavaa. Kirjastojen ja kirjakauppojen vinkkauksen avuksi on tuotettu uuden ilmeen mukaista materiaalia, mm. somepohjia, kirjanmerkki ja juliste, ja alkusyksystä julkaistaan lisää materiaalia.

Toivomme, että huomioitte kampanjan lokakuun aikana viestinnässänne esimerkiksi jakamalla kampanjamateriaaleja sekä käyttämällä kampanjan hashtageja #lukuloma ja #läslov.

Kampanjassa ovat mukana Suomen Kustannusyhdistys ja Suomen Kirjasäätiö, Kirjakauppaliitto sekä useita kirja- ja opetusalan toimijoita.

Lukuloma somessa – seuraa, tykkää ja jaa:

Tervetuloa mukaan Lukulomalle!