Pressmeddelanden

11.4.2024: Läslovskampanjen förnyas

Kampanjen Läslov, som arrangeras av organisationer inom bokbranschen, ordnas igen i samband med skolornas höstlov. Höstlovet infaller under veckorna 42-43, de exakta datumen varierar i olika kommuner och skolor.

Kampanjens visuella utseende och hemsidor har förnyats. Ta en titt på det nya materialet och förbered dig för Läslovet i god tid!

Boktips i fokus

Kommunikationen kring kampanjen fokuserar i högre grad än tidigare på boktips.

Skolklasser inbjuds att delta i boktipsutbyte: klasser som anmält sig paras ihop med varsin klass från en annan skola, och eleverna tipsar varandra om bra böcker. Det går att anmäla sin klass till utbyte under våren.   

  • Boktipsutbyte

På hösten öppnas Boktipsmaskinen, som funkar som ett spel där var och en kan hitta något att läsa. Dessutom finns nytt material, bl.a. ett bokmärke och en affisch, som bibliotek och bokhandlar kan använda för sitt eget boktipsande. Mer material publiceras i början av hösten, t.ex. material för sociala medier.

Vi hoppas att ni lyfter kampanjen i er egen kommunikation under oktober månad exempelvis genom att dela kampanjmaterial och använda kampanjens hashtagar #lukuloma och #läslov.

I kampanjen deltar Finlands förlagsförening och Finlands bokstiftelse, Kirjakauppaliitto samt ett flertal aktörer inom bok- och undervisningsbranschen.

Läslov i sociala medier – följ, gilla och dela:

Välkommen med på Läslov!